Política 27/05/2013

El Cercle d'Economia defensa la reforma de la Constitució per combatre la desafecció

Josep Piqué admet que cada cop són menys els que se senten representats pels pactes de la Transició

Ferran Casas
1 min

BarcelonaEl Cercle d'Economia ha presentat aquest dilluns una nota d'opinió en què defensa la reforma constitucional com a solució per als problemes actuals, proposta que en l'àmbit polític també fan els socialistes. L'entitat empresarial, que presideix l'exministre del PP Josep Piqué, abona la reforma per combatre la desafecció política i avisa que no afrontar-la per, entre d'altres coses, resoldre el problema català, tindria efectes "lamentables".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Cercle considera que som "al final d'etapa que es va iniciar amb la Transició" i que "la inacció i la por al canvi" són ara un perill. En aquesta línia recorden el que per ells és un mal precendent: "Al llarg de la nostra història les constitucions no s'han reformat, s'han derogat de forma abrupta", resol la nota.

Per ells la reforma acabaria amb la "lamentable tradició caïnita" i acceptaria que calen reformes "quan els preceptes no responen a la convicció social dominant".

Piqué ha indicat que el vincle "efectiu i afectiu" que generacions com la seva tenen amb la Transició ja no el tenen les noves generacions, i per això cal "un nou esquema més incloent".

stats