Política 07/10/2014

La preocupació per l'atur cau a nivells de principis del 2009, segons el CIS

També hi ha un retrocés en el pessimisme econòmic

Europa Press
1 min
Aturats en una OTG

MadridL'atur continua sent el problema que més preocupa els espanyols però la inquietud que genera ha baixat, el mes de setembre, al mateix nivell que registrava el gener del 2009, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que també reflecteix un retrocés del pessimisme econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, l'atur apareix citat com el principal problema en el 75,3 per cent dels qüestionaris, enfront del 77 per cent que va marcar al juliol i el 78,5 per cent amb què va arrencar aquest any. La seva marca rècord en aquests anys de crisi està al 84 per cent de febrer i març de 2012.

A més, setembre ha estat el mes de la legislatura amb menor percentatge d'espanyols que consideren "dolenta" o "molt dolenta" la situació econòmica actual, baixant per primera vegada del 80 per cent (78,8%). Els qui la qualifiquen de "bona o molt bona" continuen sent una minoria (1,6%).

Per darrere de l'atur torna a figurar, com a segona preocupació, la corrupció i el frau, amb un 42,7 per cent de mencions, pujant 1,2 punts respecte a juliol. En tercer lloc repeteixen els problemes econòmics amb un 28,8 per cent i el quart és, una altra vegada, per a la classe política, amb un 25,8 per cent de mencions.

Al setembre, coincidint amb l'arrencada del curs escolar, va créixer la inquietud per l'educació que ocupa sisè lloc amb un 9,6 per cent d'al·lusions.

stats