Política 10/05/2015

Collboni condemna l'agressió a un membre de CiU i demana una campanya pacífica

El candidat socialista demana que la campanya discorri pacíficament perquè es contrastin els models de ciutat de forma dialogant

Acn/efe
2 min
L'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, en un acte de campanya / ACN

El candidat del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha condemnat l'agressió que ahir va patir un membre de la llista de l'aspirant de CiU, Xavier Trias, i ha demanat que la campanya sigui dialogant, pacífica i de contrast de models.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santi Borrull, el candidat número 36 de la llista que lidera l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), va ser agredit ahir mentre repartia propaganda electoral en el districte de Nou Barris.

En declaracions als periodistes, després de participar en un míting al barri del Carmel, Collboni ha condemnat l'agressió a Borrull i ha fet una crida perquè la campanya discorri pacíficament i perquè es contrastin els models de ciutat de forma dialogant.

Iceta reivindica la convivència

Per la seva banda, en un acte a Viladecans (Baix Llobregat), el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat "la importància de la política i de les polítiques municipals" després que "ahir una persona fent campanya per CiU va ser agredida per una altra que va demostrar ser una intolerant".

"El primer que hem de fer és reivindicar la política i la convivència. No doneu mai la confiança a algú incapaç d'entendre les raons dels altres, d'escoltar els altres i dialogar amb els altres", ha subratllat.

Promeses electorals

Jaume Collboni s'ha compromès que els barris d'Horta-Guinardó i Nou Barris tindran "feta" la cobertura de la ronda de Dalt el pròxim mandat. Collboni ho ha anunciat en el míting des dels Jardins Juan Ponce del Carmel.

"És un deute històric" amb aquests barris que arribarà després que ja s'hagin fixat els projectes executius en el pacte pressupostari. Preveu una obra per cobrir 5,3 quilòmetres de la via, que suposarien una inversió estimada de 400 milions d'euros. Collboni vol enllestir-ho el pròxim mandat després que Xavier Trias "només hagi invertit al centre de la ciutat" i acumuli "incompliments": "Trias no és de fiar".

stats