Política 18/03/2013

Collboni: "Un Govern amb pressupost prorrogat no pot resistir gaire temps més"

El PSC demanarà una altra data per a la cimera i alerta que no admetrà "presses" en el tancament de la llei de consultes

Sara González
1 min
El PSC veu positiu que Bustos torni a l'alcaldia

Barcelona"Un Govern amb pressupost prorrogat no pot resistir gaire temps més". Aquesta és l'advertència que ha llançat el portaveu del PSC, Jaume Collboni, al Govern d'Artur Mas. El dirigent socialista ha anunciat que el seu partit presentarà al proper ple una iniciativa parlamentària perquè es fixi una nova data per celebrar la cimera anticrisi que va ser suspesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha demanat al president que "no tiri la tovallola", i ha assegurat que l'ideal seria que quan se celebri la cimera ja estiguin tramitats els pressupostos. I és que, ha alertat el portaveu socialista, l'executiu català ha de prendre mesures "urgents o excepcionals" i no ho pot fer sense tenir els comptes sobre la taula. Collboni ha atribuït la "paràlisi" del Govern amb els pressupostos a la manca d'acord entre CiU i ERC. "El Govern ha agafat d'excusa que el govern espanyol no ha fixat encara el dèficit per tapar que no hi ha acord amb ERC", ha dit Collboni, que ha afegit que els pressupostos amb un 0,7% de dèficit ja s'estan aplicant amb mesures com la retirada de la paga extra dels funcionaris.

Collboni també ha alertat que "les presses són males conselleres" a l'hora d'acordar una llei com la de consultes, que el Govern i ERC voldrien tancar demà. "No admetrem presses", ha alertat el portaveu del PSC. Ha recordat que es tracta d'una ponència conjunta i que, per tant, cal "millorar i aprofundir els mecanismes de participació amb tot el temps que faci falta" i no "ventilar-ho" en tres reunions.

stats