Política 19/07/2013

El govern espanyol evita revelar si Rajoy compareixerà al Congrés

Sáenz de Santamaría diu que ho decidirà el PP i insisteix que el president complirà el seu mandat

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat dir aquest divendres si el president de l'executiu, Mariano Rajoy, compareixerà al Congrés de Diputats per valorar les últimes revelacions del cas Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El president del govern ha donat, dóna i donarà les explicacions oportunes als ciutadans, no al servei de l'estratègia processal d'algú ni a la política d'altres", ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres. I ha afegit que la decisió correspon als "grups parlamentaris" en la reunió del proper dia 24 de la comissió permanent de la cambra baixa.

D'altra banda, la vicepresidenta ha minimitzat un possible impacte a l'exterior de la polèmica de l'extresorer del PP, malgrat que està sent objecte d'anàlisi de la premsa internacional i dels principals bancs d'inversió. "A mi em preocupen els fets", ha reblat, i ha posat d'exemple la bona subhasta del Tresor d'ahir o les dades d'exportacions que s'han conegut aquest matí.

Sáenz de Santamaría ha insistit que la principal preocupació del govern són l'atur i la sortida de la crisi, i que quan els assumptes estan "judicialitzats" −com el cas Bárcenas o l'arxiu de la causa contra l'exministre socialista Pepe Blanco−, correspon als tribunals decidir.

Finalment, preguntada per si es veu com a successora de Rajoy en cas que el president dimitís, Sáenz de Santamaría ha respost, taxativa: "El president complirà el seu mandat. Com que no hi ha necessitat de substitució, no parlarem de substituts. Aquest govern està governant".

stats