Política 20/09/2016

CSQP no aconsegueix tancar la crisi interna i debat qui ha de ser el portaveu a la qüestió de confiança

Fonts del grup parlamentari asseguren que a la coalició no hi ha un problema d'enfocament polític, sinó "una qüestió d'ego molt gran"

Marc Toro
2 min
La Diada divideix  Catalunya Sí 
 Que es Pot

BarcelonaMés de quatre hores ha estat reunit aquest dimarts el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) sense arribar a cap acord. Després que aquest dilluns esclatés la crisi interna sobre el paper que ha de jugar cada un dels actors de la coalició al Parlament, el debat continua obert a tan sols vuit dies de la qüestió de confiança del president de la Generalitat. A la sortida de la reunió, sobre les 17 hores, fonts del grup parlamentari s'han limitat a dir que la discussió ha girat entorn de l'"enfocament del curs polític", si bé altre fonts presents a la trobada han admès que no es tracta d'un problema d'enfocament polític, sinó d'"una qüestió d'ego molt gran" dins de la coalició, en una referència clara a Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cal tenir en compte que dissabte, en una reunió del consell de coordinació de la formació lila, el líder del partit a Catalunya, Albano Dante Fachin, va posar sobre la taula el seu malestar pel poc pes que, al seu parer, Podem té a cambra catalana, i hauria arribat a posar sobre la taula la possibilitat de trencar el grup parlamentari si la situació no canvia. Un ultimàtum que el mateix Fachin ja va fer al gener, tal com va avançar l'ARA.

Sense portaveu per a la qüestió de confiança

Diferents veus de CSQP consultades, allunyen -per ara- un trencament del grup, tot i que deixen clar que cal fer "ajustaments" interns de cara a fer visible la "pluralitat" de la coalició. En aquest sentit, el grup debat qui ha de ser el seu portaveu a la qüestió de confiança del pròxim dimecres i al debat de política general, que tindrà lloc els dies 5 i 6 d'octubre, segons han confirmat fonts de CSQP. Un fet que tindria a veure amb les tibantors entres el líder de Podem manté i el portaveu del grup, Joan Coscubiela (ICV). Segons publicava aquest dilluns 'La Vanguardia', Fachin hauria fet arribar a ICV i EUiA l’exigència que Coscubiela deixi de ser el portaveu, o que, com a mínim, el càrrec sigui compartit.

stats