Antonio Baños: "No posarem condicions impossibles de complir després del 27-S”

El candidat de la CUP diu en una entrevista a TV3 que no investiran Mas de "manera automàtica", però s'obre a negociar un govern de concentració, sense participar-hi, "si és per fer la ruptura"

Els vots dels diputats de la CUP al Parlament sumaran als de Junts pel Sí "quan la suma sigui per fer una ruptura", per fer un govern de concentració i amb la voluntat d'activar "un pla de xoc social absolutament contrari al que s'ha fet fins ara". El candidat Antonio Baños ha assegurat aquest matí en una entrevista a TV3 que estan oberts a negociar el suport a aquest govern de concentració, "no per participar-hi", ha remarcat, sense "apriorismes".

Baños manté que Artur Mas no és un nom "que els agradi" per presidir la Generalitat, però ha deixat clar que l'elecció de qui presideix el Govern és "el tercer o quart pas després de crear un govern de concentració". "No ens veiem investint de manera automàtica i prèvia el president Mas", ha afirmat. De tota manera ha evitat "fixar automatismes" i ha deixat clar que s'asseuran a negociar l'endemà del 27-S.

"Les condicions es posaran quan sapiguem els resultats de les eleccions, quan sapiguem la força que té el procés independentista”. Diu Baños: "No posarem condicions impossibles de complir; ni ens amagarem, ni defugirem la responsabilitat".

Baños ha insistit que la CUP afronta el 27-S amb la voluntat de "fer política en majúscules" i amb un objectiu clar: "L'extinció del règim autonòmic". "A la CUP no li fa por ser imprescindible, estar a la centralitat política", ha dit Baños.

"La gent vol que el procés s’acabi. Hi ha gent que creu que s’ha de substituir l’autonomisme pel 'processisme', un estat de semitensió permanent". "Si demanem el vot és perquè passin coses", ha dit citant el diputat Quim Arrufat. "Estarem encantats que els nostres vots siguin decisius", ha afegit.

La CUP reclama una victòria en vots i en escons per proclamar el 'sí' a la independència, a diferència de Junts pel Sí, que només fixa com a mínim la majoria absoluta dels 68 diputats al Parlament. "No és una condició en negatiu, és una condició d'estímul, a favor, sabem que podem aconseguir la majoria", ha explicat Antonio Baños.

Durant l’entrevista, el periodista del 3/24 li ha mostrat les imatges del diputat de la CUP David Fernàndez abraçant-se amb Artur Mas la nit del 9-N. "Sóc molt d'abraçar-me, no sé si amb el president Mas". "El 9-N va ser un èxit popular. L'abraçada forma part de la història política d'aquest país, però per si sola no explica la posició de la CUP", ha conclòs Baños.

Més continguts de