Política 13/11/2018

La CUP proposa un pacte amb ERC i el PSC a Figueres per treure el PDECat del govern

ERC planteja que la seva cap de llista sigui la candidata i el PSC proposa un regidor socialista

Acn
2 min
L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, en un ple al consistori

FigueresLa CUP de Figueres proposa un pacte amb ERC, el PSC i Compromís d'Esquerres per treure l'alcaldia al PDECat i demana el suport "d'almenys un" dels regidors no adscrits i exmembres d'Unió. El pacte en el qual estan treballant situaria la cap de llista d'ERC, Agnés Lladó, com alcaldessa de la ciutat. ERC Figueres ja ha anunciat que sí que proposaran Lladó com alcaldable en el plenari de demà, però el PSC ha afirmat que seu candidat a hores d'ara és el regidor socialista Alfons Martínez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació anitcapitalista coincideix amb els republicans que la ciutat "necessita amb urgència" accions als barris i assegura que no poden quedar-se "com a espectadors veient la mala gestió de la ciutat". "Hem de treballar per construir un govern des de l'esquerra que es ratifiqui a les eleccions de l'any que ve si la ciutadania ho vol així", insisteix la CUP en un comunicat. El grup de l'oposició ha llançat la proposta públicament just un dia abans que se celebri el ple de renúncia de Marta Felip a l'alcaldia i la sessió per rellevar-la.

L'oposició de Figueres treballa a contrarellotge per bastir una alternativa. En un comunicat, la CUP proposa un pacte d'esquerres amb ERC, PSC i Compromís i demana comptar amb "almenys un" dels vots dels regidors no adscrits (exmembres d'Unió i de l'equip de govern) per desbancar el PDeCAT de l'alcaldia. La formació recorda que sense els no adscrits sumen deu dels onze vots necessaris per fer possible l'alternativa.

El grup assegura que la "complexitat del plenari i de la situació de la ciutat ens demana un esforç per cercar punts d'acord amb la resta de formacions que se situen a l'esquerra". En aquest sentit, el portaveu de la CUP, Toni Garcia, anima a construir "un govern des de l'esquerra que es ratifiqui a les eleccions de l'any que ve si la ciutadania així ho vol".

La formació admet que "l'alternativa" no té a dia d'avui els "suports garantits", tot i les múltiples converses que hi ha hagut entre els diferents grups polítics. Malgrat això, insisteixen que la ciutat necessita "amb urgència" accions als barris que abordin les problemàtiques del dia a dia dels veïns. Unes accions que, al seu entendre, permetrien canviar "el rumb" de l'actual govern i assentar les bases per desenvolupar un model de ciutat que "vagi més enllà d'aquests sis mesos".

stats