Política 13/08/2017

La CUP vol un Govern sense Santi Vila i "sensible" a la realitat del país

La diputada Anna Gabriel critica la "reacció irada i criminalitzadora" del conseller després que l'executiu s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats

Acn
2 min
Anna Gabriel durant l'entrevista.

BarcelonaLa CUP vol que el Govern faci canvis a les conselleries en cas que el 'sí' guanyi el referèndum. La diputada dels anticapitalistes Anna Gabriel ha opinat, en una entrevista a l'ACN, que després de l'1-O Catalunya s'ha de situar en una "lògica de transició i rupturista" i, per tant, que el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, no hauria de formar part de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per a un país de rics però que no ho és per a un país de gent pobra", ha dit. Així mateix, la diputada anticapitalista ha criticat l'actitud "irada i criminalitzadora" de Vila a les xarxes, després que l'executiu s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats per les accions en contra del model turístic.

Malgrat que Gabriel s'ha mostrat convençuda que tots els membres de l'actual Govern estan decidits a fer el que calgui pel referèndum, ha criticat que Vila "es vanti de defensar la marca Barcelona per protegir els interessos turístics" i que per fer-ho l'executiu es personi en la causa judicial contra Arran. A més, la dirigent cupaire ha lamentat que, en canvi, el conseller no s'hagi personat per l'actuació dels Mossos aquesta setmana al número 21 del carrer Entença durant el desallotjament de quatre habitatges ocupats.

En aquesta línia, Gabriel també ha assegurat que hi ha "molta gent que comparteix el fons i les formes" de les accions d'aquesta organització de l'esquerra independentista. Així mateix, ha lamentat que les conseqüències de les accions d'Arran no hagin servit per obrir el debat sobre l'excés de turistes, sinó que la reacció hagi estat "criminalitzar" l'organització per parlar "d'accions violentes quan no ho han estat".

Gabriel també ha carregat contra el conseller d'Interior, Joaquim Forn, pel desallotjament del carrer Entença. Tal com ha sentenciat la diputada de la CUP, el conseller pot estar compromès amb l'1-O, però alhora permet que es "desallotgin famílies de casa seva i es deixin menors al carrer".

Un Govern compromès al cent per cent

Per tot això, Gabriel ha reclamat que el Govern sigui "més sensible, atent i amatent" a la realitat de la societat després de la "ruptura". Tot i les crítiques a Vila i Forn, Gabriel confia que tots els consellers de l'executiu estaran conjurats de cara al referèndum: "No hi ha d'haver cap excusa perquè no facin tot allò que s'ha de fer perquè aquest país voti l'1-O i faci efectiu el dret a l'autodeterminació", ha constatat.

En aquesta línia, la diputada anticapitalista ha insistit que la CUP vol "un Govern cent per cent compromès" amb el referèndum, i que no li val que ho estigui "només un 99,5%". "Suposo i espero que els últims canvis així ho ratificaran", ha apuntat. Finalment, Gabriel ha asseverat que el referèndum és "una ruptura política de primer nivell", i s'ha mostrat esperançada que després de l'1-O l'executiu que presideix Carles Puigdemont "escoltarà el clam" i "entendrà que és oportú" aplicar noves polítiques fiscals, educatives i de sanitat.

stats