Política 07/06/2015

La CUP d'Olot votarà a favor de la investidura de l'alcaldable d'ERC però no entrarà al govern

La formació ha descartat conformar govern amb ERC, PSC i Olot en Comú

Acn
2 min
Un instant durant l'assemblea oberta que va fer la CUP d'Olot per decidir els seus propers passos / ACN

OlotLa CUP d'Olot ha decidit aquest dissabte en assemblea oberta donar suport a la investidura de Pere Gómez, cap de llista d'ERC al municipi, perquè sigui el nou alcalde, i desbancar Josep Maria Corominas, de CiU, que va ser la força més votada en les eleccions municipals amb nou regidors, un menys que el 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes 50 persones van participar dissabte al matí en l'assemblea oberta que la CUP d'Olot va fer per decidir el seu posicionament pel que fa al futur govern municipal. En primer lloc, durant la reunió es va explicar la trobada que la CUP va mantenir amb ERC aquesta setmana, en la qual van demanar als republicans un document on constessin tots els objectius concrets de la seva proposta de pacte. La proposta dels republicans era la inversa, primer acordar fer govern i després analitzar els objectius que comparteixen les quatre formacions polítiques.

Posteriorment, es van posar sobre la taula tres opcions perquè els membres de la CUP debatessin i escollissin quin seria el proper pas del partit. La primera opció era entrar al govern amb ERC, PSC i Olot en Comú; la segona era donar suport a l'alcaldia d'ERC sense entrar al govern i, la tercera, no donar suport al cap de llista republicà. Després d'un llarg debat, la formació va arribar a un consens: no entrar al govern però facilitar la investidura de Pere Gómez. Segons el partit, els membres han decidit no conformar un nou govern perquè hi ha "diferències importants de model de ciutat i de fer política".

Per això, asseguren que faran una "oposició constructiva" cercant acords en tots aquells temes que consideren "imprescindibles i prioritaris". D'aquesta manera, CiU cada cop ho té més complicat per mantenir-se a l'alcaldia de la capital de la Garrotxa. Tot i ser la força més votada, només té 9 regidors. Ara ERC ha de decidir si accepta la proposta de la CUP i fa un tripartit d'esquerres amb PSC i Olot en Comú, encara que el seu plantejament inicial era fer govern de concentració amb totes les forces d'esquerres.

stats