Política 18/03/2015

La CUP abandona el ple per mostrar el seu desacord amb la sentència del setge al Parlament

David Fernàndez lamenta la resposta del Govern i de la cambra catalana en aquest procés judicial

Joan Serra
1 min
Els diputats de la CUP abandonen l'hemicicle per protestar contra l'actitud del Parlament amb els condemnats pel 'setge' / ACN

BarcelonaDavid Fernàndez ha exposat aquest dimecres el seu desacord amb la sentència del Tribunal Suprem sobre el setge al Parlament i ha lamentat la posició fixada pel Govern i la cambra catalana en aquest procés judicial. L'alt tribunal va condemnar ahir per delicte contra les institucions de l'Estat a tres anys de presó vuit dels dinou absolts pels fets del 15 de juny del 2011. Per mostrar aquest malestar, els tres diputats de la CUP han abandonat el ple després de formular la pregunta al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la sessió de control al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha expressat que la resolució del Suprem és "repressivament embogida i nítidament política". "Cansats de càstigs als de baix i de la impunitat dels de dalt, per això abandonem el ple", ha argumentat el diputat. El portaveu de la CUP també ha criticat la resposta de l'executiu d'Artur Mas i de la cambra a la sentència del Suprem. "Estem avergonyits. Aquest Parlament, els grups que ho van aprovar, envien vuit joves a la presó. Avui aquest Parlament no ens representa", ha dit Fernàndez abans de marxar de l'hemicicle.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va afirmar aquest dimarts que la decisió de l'alt tribunal feia "justícia". Espadaler ha respost a Fernàndez que se sent "més proper" a la decisió del Suprem que a la resolució que havia pres anteriorment l'Audiència Nacional.

stats