Política 17/05/2016

La CUP denuncia el "soroll" i les "amenaces" de noves eleccions si no s'aproven els pressupostos

La diputada Eulàlia Reguant demana "temps" per negociar els comptes amb el Govern i critica les "intoxicacions" al debat dels pressuposto

Laia Vicens
1 min
La CUP avala un augment de la pressió fiscal a les rendes de més de 90.000 euros

Barcelona"No ens agrada el soroll que es genera al voltant dels pressupostos, amb amenaces d'eleccions sobre la taula". Així de taxativa s'ha mostrat la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que feia referència a la portada del diari 'La Vanguardia', que afirma que "CDC augura eleccions si no hi ha pressupostos". "S'estan dedicant a intoxicar el debat, ja sigui per interessos electorals vinculats al 26 de juny o per posar més pressió sobre la taula", ha lamentat Reguant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada anticapitalista ha demanat "temps" perquè la formació cupaire, Junts pel Sí i el Govern negociïn els pressupostos. "Ens hem d'esperar una mica. Si cada vegada que ens veiem hem de fer valoracions, repetirem escenaris que ja coneixem i que no van ajudar gens a ningú", ha dit en relació a les negociacions per la investidura. En aquest sentit, ha optat per no burxar en les discrepàncies al Govern per la modificació dels impostos. "Si Junts pel Sí té diferències internes, no volem posicionar-nos", ha dit.

Reguant ha insistit en les línies mestres que la CUP seguirà per negociar els comptes. Així, ha demanat "retornar als tipus impositius que hi havia en l'època del tripartit", quan les rendes més elevades rebien més pressió fiscal que l'actual, ja que "qui ha patit les retallades són les rendes més baixes". Aquesta reestructuració de l'IRPF hauria de servir no només per recaptar més impostos, sinó per augmentar la despesa social, segons la CUP.

stats