Política 13/06/2015

La CUP no assistirà a la recepció de Mas al nou govern municipal de Barcelona

La formació al·lega "motius polítics" i defensen que tenen previst assistir a una manifestació a Sants

Acn
1 min
María José Lecha, candidata de la CUP a Barcelona, fent el símbol feminista amb les mans, ahir a la seu nacional de la CUP / MARC ROVIRA

BarcelonaEls tres regidores de la CUP Capgirem Barcelona no assistiran aquesta tarda a l'acte protocol·lari de recepció al Palau de la Generalitat, on el president Mas rebrà la nova alcaldessa, Ada Colau. La CUP addueix "motius polítics" i perquè "la prioritat" és assistir a la manifestació contra la repressió convocada a dos quarts de set a la plaça de Sants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una mobilització contra la sentència de presó pels fets del Parlament, les encausades pel desallotjament de Can Vies, les operacions Piñata i Pandora contra el moviment anarquista i la legislació d'excepció coneguda com a Llei Mordassa, entre altres.

En un comunicat, la CUP Capgirem Barcelona detalla el sentit del seu vot, que, tal com ja va avançar, un regidor votarà afirmativament la proclamació de Colau i els atres dos votaran nul. El vot a favor de Colau "s'ha de llegir com un reconeixement de l'oportunitat d'obrir un canvi de cicle polític a la ciutat, i com a mostra de la voluntat de dur a terme una oposició crítica i constructiva durant els quatre anys vinents, plantejant alternatives i propostes sòlides al carrer i a l'Ajuntament".

Pel que fa als dos vots nuls, un és de suport a la vaga dels treballadors de les empreses subcontractades per Movistar, que estan en vaga indefinida des de fa més de 60 dies, i l'altre contra la petició fiscal de 17 anys de presó per a "6 antifeixistes que van foragitar un grup de nazis que es preparaven per sortir 'de cacera' pels carrers de Sants, el 12 d'octubre del 2013".

stats