Política 30/04/2019

La CUP crida a un boicot de les "forces democràtiques" a les europees pel veto de la JEC a Puigdemont

Sirvent creu que el 28-A va guanyar "el règim del 78" i alerta d'una "fase pactista" d'ERC i JxCat

Acn
2 min
La diputada de la CUP Maria Sirvent, aquest dimarts en roda de premsa al Parlament

BarcelonaLa diputada de la CUP Maria Sirvent ha proposat que les "forces democràtiques" consensuïn un "boicot" a les eleccions europees del 26 de maig després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi impedit que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguin ser candidats. Per a la CUP, la suspensió "és un primer assaig d'il·legalitzacions selectives de baixa intensitat" al qual cal fer front. "Potser cal plantar-nos", ha afegit en roda de premsa al Parlament.

Sirvent ha volgut puntualitzar que la idea seria "consensuar" amb la resta de forces una "resposta col·lectiva i contundent" a la decisió de la JEC. "Creiem que és un element que té prou pes perquè ens asseiem", ha dit la cupaire, que ha admès que els anticapitalistes encara no ho han parlat amb els altres partits i que confien poder-ho "valorar" amb ells aviat.

Pel que fa al 28-A, Sirvent ha deplorat els resultats globals de les eleccions, en què creu que ha guanyat "el règim del 78", i ha vaticinat un "escenari de reforma" però no de trencament amb la Transició. "Un exemple clar d'això és que l'Íbex-35 tanca en verd després de la jornada electoral", un fet anòmal. Davant d'aquest escenari, ha advertit que "s'està obrint una fase pactista" en què ERC i JxCat podrien ajudar a "tancar per dalt el que la ciutadania va obrir per baix". I per això ha cridat a la unitat d'acció de l'independentisme.

La cupaire no s'ha estat de felicitar Front Republicà pels 113.008 vots que va obtenir, uns "resultats molt positius fruit d'una campanya molt ben treballada", ha dit. Tot i que ha recordat que la CUP no en formava part perquè "l'autodeterminació i el dret a la defensa d'una vida que valgui la pena viure no es juga al Congrés", ha emplaçat els votants d'aquesta candidatura a unir forces per la "ruptura" amb l'estat espanyol.

stats