Política 02/02/2018

La CUP rebutja les "renúncies" i els "acataments" davant la repressió de l'Estat

La formació no aclareix, però, si Anna Gabriel i Mireia Boya aniran a declarar al Tribunal Suprem

Marc Toro
1 min

BarcelonaLa CUP ha presentat aquest divendres la campanya antirepressiva 'Ni una més. Contra la repressió del 78, construïm República!', impulsada conjuntament per la formació i l'organització de l'esquerra independentista Alerta Solidària. La portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, ha explicat que l'objectiu és fer una crida a la solidaritat i reflexionar sobre com "plantar cara de forma general i col·lectiva" a la repressió de l'Estat. En aquest sentit, ha deixat molt clar que la resposta no poden ser "ni renuncies ni acataments" perquè això només contribueix a "fer més grossa la bèstia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al costat del diputat Vidal Aragonés, Gibert ha insistit que el Tribunal Suprem no és "competent" per jutjar delictes de rebel·lió i ha assegurat que la formació es manté en aquesta "hipòtesi". No ha aclarit, però, si les exdiputades cupaires Anna Gabriel i Mireia Boya, cridades a declarar a mitjans de febrer com a investigades en la causa de l'1-O, atendran la citació judicial. "Els detalls i particularitats de la defensa estratègica elss donaran els advocats en els pròxims dies", ha dit, si bé ha deixat molt clar que tant Gabriel com Boya "

En el marc de la campanya 'Ni una més', la CUP ha impulsat una caixa de resistència per ajudar tots els encausats per la repressió de l'Estat. "Expressem el nostre suport i oferim tota la nostra força i potencialitat organitzativa a les persones encausades i cridem a organitzar actes i accions de suport mutu per fer créixer la caixa de solidaritat per a aquest cas". Ha remarcat, però, que l'objectiu de fons és fer realitat el que genera la repressió: "M

stats