Política 24/09/2015

La CUP reclama fer mítings dins les presons i denuncia que la de Figueres no tramita el vot per correu

Laia Vicens
1 min
El número 1 de la CUP per Girona, Benet Salellas, acompanyat de la regidora de Figueres Natàlia Sánchez conversen abans d'atendre els mitjans de comunicació davant la presó. / LAURA BUSQUETS (ACN)

Puig de les Basses (Figueres)La CUP ha demanat des de l'exterior de la presó Puig de les Basses (Figueres) que els partits polítics puguin organitzar actes polítics dins dels centres penitenciaris perquè els reclusos puguin "participar de la campanya electoral i interpel·lar personalment els candidats". "És inadmissible que la població reclusa, que té dret a vot, no pugui gaudir dels seus drets polítics en plenitud", ha lamentat el candidat de la CUP per Girona, Benet Salellas, que és advocat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Salellas ha denunciat que la direcció general de serveis penitenciaris els ha prohibit celebrar un acte polític dins la presó de Figueres i que, de fet, la direcció del centre "no tramita les peticions de vot per correu" dels presos que ho han demanat. "Sembla que en aquest país la població reclusa és de segona, tercera o vintena classe", ha afirmat. A les presons de Catalunya hi ha gairebé 10.000 presos.

La CUP demana apostar per fer serveis a la comunitat i programes de garantia social com a alternativa a la pena de presó.

stats