Política 30/04/2013

Quim Arrufat: "Negociar la consulta és perdre el temps. Hem d'avançar cap a un escenari de ruptura"

El diputat de la CUP creu que el Govern no està complint la principal promesa de la legislatura, el referèndum, i defineix la situació de "frau electoral"

Ara
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP al Parlament Quim Arrufat ha dit, en declaracions a 'Els matins' de TV3 que intueix que la consulta tindrà com a data màxima el juny del 2014. Tot i així, aclareix que l'estat espanyol no cedirà mai i que la reacció serà "prohibir-ho tot fins al punt de suspendre l'autonomia". Quim Arrufat creu que el Govern ha de treballar de manera seriosa sobre la hipòtesi del que s'ha de fer bé, i que la prioritat "és tenir màxim respecte al poble català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat opina que "la negociació d'una consulta amb l'Estat és inútil i una simple pèrdua de temps, i s'ha d'avançar cap a un escenari de ruptura". Aposta per un referèndum de forma unilateral i creu que amb la situació actual "pot ser que, finalment, la consulta sigui a la tardor". Arrufat ha afegit que "el temps ens juga en contra", i no creu que el Govern estigui complint la principal promesa de la legislatura, per això defineix la situació de "frau electoral".

Sobre els pressupostos que ha d'aprovar el Parlament, Arrufat deixa clar que la CUP hi votarà en contra. Argumenta que no poden donar suport a unes retallades "que ens aboquin a la misèria". Arrufat no veu clara la posició del Govern pel que fa als pressupostos i demana "que Mas n'expliqui al Parlament les xifres exactes perquè són contradictòries". Segons Arrufat, des del partit han d'intuir les estratègies del Govern, i això "fa que tot sembli política de teatre, cosa que dóna poca confiança".

Qüestionat per una solució que no sigui retallar, Arrufat assenyala que "no hauríem d'estar en aquesta situació de crisi i que la solució és la ruptura amb l'estat espanyol i deixar de parlar de dèficit".

En un repàs del temps que fa que la CUP participa en l'hemicicle, Arrufat considera que treballar al Parlament és complicat per "l'excessiva mediatització de la política". Arrufat es lamenta de la dificultat per parlar amb els altres grups: "Hi ha poc temps i espais per abordar la feina amb els altres partits, i la informació que ens arriba és la justa". L'entrada al Parlament ha provocat alguna baixa al partit, però assegura que la tensió organitzativa no complica el dia dia. Arrufat deixa clar, però, que la CUP continua sent un partit ubicat al carrer i que es basa en el municipalisme.

Pel que fa al projecte polític engegat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, Arrufat ha dit que han parlat poc, però després d'haver escoltat el que defensen, veu que hi ha plena concordança amb els plantejaments, com, per exemple, construir un vot popular i aconseguir l'estat propi dins una societat igualitària.

stats