Política 29/11/2018

Calvo insta Torra a "escoltar" els ciutadans i "gestionar" Catalunya perquè "per això governa"

Demana que doni suport als pressupostos generals de l'Estat per revertir les retallades

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

MadridEl govern espanyol ha fet una crida a la Generalitat, aquest dijous, en la segona jornada de mobilitzacions a Catalunya, perquè doni suport als pressupostos de l'Estat "per poder millorar la sanitat i els serveis públics". La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que "escolti" els ciutadans i "doni resposta" als seus problemes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit l'ha instat a donar suport als pressupostos generals de l'Estat per revertir les retallades, ja que "seran bons per a Catalunya". Així ha respost en declaracions als mitjans en un acte contra la violència de gènere a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en relació a l'onada de protestes a Catalunya.

Calvo creu que Torra ha de "treballar amb els problemes de Catalunya" com ho fa el govern espanyol. "Cal escoltar sempre els ciutadans i donar resposta als problemes", ha puntualitzat, i ha recordat que l'executiu "ha de ser lleial" amb la Generalitat però també ha de "treballar" per a Catalunya. En aquest sentit, Calvo ha dit que el govern de Pedro Sánchez "està en aquesta disposició" de resoldre els problemes dels ciutadans.

"El president Torra i el govern de Catalunya han de gestionar Catalunya, que per això governen i per això els van escollir", ha recalcat quan li han fet una pregunta sobre les vagues de metges, professors, estudiants i bombers.

Sense excusa per aprovar els pressupostos

En la mateixa línia s'ha expressat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. La responsable dels pressupostos ha recordat que els comptes preveuen uns 2.000 milions d'euros per a Catalunya per millorar els serveis públics i ha demanat al PDECat i a ERC que hi donin suport. "La gent del carrer, la gent normal, està reclamant que hi hagi una millora dels serveis públics que només te un camí, que és via pressupostos. No hi ha excusa perquè [ERC i PDECat] no aprovin els pressupostos", ha subratllat Montero en unes declaracions als passadissos del Congrés.

La ministra d'Hisenda considera que les protestes de metges, bombers, professors i funcionaris "són una crida a aquests partits perquè s'ocupin d'altres coses i no només de la qüestió territorial que tenen al seu full de ruta". Montero creu que ara "és un bon moment" perquè donin suport als pressupostos.

stats