Política 14/07/2019

Calvo apel·la a la “responsabilitat” de tots els partits per garantir la investidura de Sánchez

La vicepresidenta demana a Unides Podem que segui a parlar de “continguts” i no de càrrecs

Ara
1 min
Calvo apel·la a la “responsabilitat” de tots els partits per garantir la investidura de Sánchez

MadridLa secretària d'Igualtat del PSOE i vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, s'ha mostrat confiada que el PSOE i Unides Podem arribin a un acord per a la investidura de Pedro Sánchez el pròxim dia 22. "Els socialistes som gent d'acreditada responsabilitat i nosaltres hem dit que ens volem asseure a parlar de continguts i que serem capaços de trobar-nos", ha afirmat Calvo abans de participar en unes jornades a Madrid demanant implícitament que la formació liderada per Pablo Iglesias abandoni la discussió pels càrrecs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha insistit la vicepresidenta en funcions, "hi ha un document i un equip negociador" que mostren que el PSOE va "de debò". "El sistema ha de funcionar", ha afegit, per incidir que Pedro Sánchez "ha de ser investit la setmana del 22 de juliol" per així posar-se ja a treballar. La vicepresidenta en funcions també ha apuntat que un govern de coalició es dona "quan ja tens la xifra per investir", però que amb Podem no "es dona la xifra", motiu pel qual ha reiterat que els socialistes parlaran amb altres grups de la cambra, ja que "cal parlar amb tothom" perquè "tothom ha d'assumir la seva responsabilitat", incloses les forces polítiques de la dreta.

"No val el que els sento als seus líders, no és cosa seva servir Espanya? No és cosa seva que el sistema funcioni?", els ha retret, per assenyalar que "no hi ha alternativa" a un govern socialista. "Si no hi ha alternativa, no és cosa seva? Doncs sí, d'ells i de tots", ha contestat. En aquest sentit, Calvo ha denunciat de nou que el dirigent de Ciutadans, Albert Rivera, "ni tan sols s'ha volgut asseure a parlar" amb el president en funcions, que "a més li dobla els escons".

stats