DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 25/09/2013

ICV-EUiA a Mas: "Ens ofèn el relat que ha fet del país. No ens hi reconeixem"

Els ecosocialistes acusen Mas d'haver fet dels funcionaris els "seus ostatges" quan condiciona el retorn de la paga extra retallada al fet que l'Estat compensi l'impost a la banca que va bloquejar

M.colomer / R.tugas
1 min
Dolors Camats, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha carregat aquest dimecres contra el discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, en l'obertura del debat de política general. "Ens ofèn el relat que ha fet del país. No ens hi reconeixem", ha asseverat Camats, que ha parlat del "cofoisme" del discurs de Mas i ha deplorat el desconeixement de la realitat social del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Camats, en canvi, Mas ha fet una bona exposició dels motius que han portat a l'atzucac nacional que ha forçat el procés d'autodeterminació. Això sí, ha instat Mas i el Govern a posar "fi a les decisions unilaterals" per formar majories pel dret a decidir al Parlament. "Volem votar, i com més aviat millor", ha assegurat Camats, que ha fet una crida a prendre's seriosament les apel·lacions al diàleg de l'estat espanyol per comprovar-ne la veracitat. Rebutgen la via de les eleccions plebiscitàries, i ho juguen tot a la carta de la consulta.

Funcionaris, "ostatges"

Camats ha lamentat que Mas faci dels funcionaris de la Generalitat els seus "ostatges" quan condiciona el retorn el 2014 de la segona paga extra al fet que Espanya compensi la Generalitat per haver bloquejat el cobrament de l'impost a la banca.

stats