Política 09/01/2015

Chacón lamenta el "vodevil" de Mas i Junqueras per avançar eleccions mentre els catalans "no importen res"

La socialista acusa el president d'haver "fracturat" la societat perquè després només 3 de cada 10 catalans votessin el 9-N

Acn
1 min
Carme Chacón, a la seu del PSC

BarcelonaL'exministra socialista i ex-cap de llista del PSC a les eleccions generals per Barcelona Carme Chacón ha lamentat aquest divendres el "vodevil" d'Artur Mas i Oriol Junqueras per avançar les eleccions mentre els catalans "no importen res". "Al final s'ha de votar perquè la seva baralla és amb els llibres d'història, i els catalans ja no importem res. Mas vol una llista única per no evidenciar que CiU ha perdut peu en aquest procés i ERC no vol renunciar a ser primera força del sobiranisme", ha resumit en declaracions a Onda Cero, on ha acusat el president de la Generalitat de "fracturar" la societat catalana només perquè al final 3 de cada 10 catalans votessin el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha lamentat que Mas i Junqueras tinguin els catalans en aquest "vodevil" mentre pateixen la crisi i l'atur. "El president ja només pot intentar córrer desesperadament cap endavant i a veure com acaba tot això", ha conclòs.

Mentrestant, però, el més preocupant per a Chacón és la "fractura social" que ha creat Mas amb el seu "desafiament sobiranista", i això només perquè "només tres de cada deu catalans" participessin en el procés participatiu del 9-N. La socialista s'ha queixat que molts catalans hagin de guardar silenci, que es distingeixi entre "bons i mals catalans", quan a Catalunya "sempre s'ha pogut parlar de tot" i el pluralisme polític és superior que a altres comunitats.

L'exministra ha apostat per recuperar el diàleg i reformar la Constitució, i en l'àmbit judicial, ha demanat deixar que els jutges "facin la seva feina i amb independència".

stats