CANVI DE CICLE
Política 21/06/2014

L'ANC avisa contra les terceres vies i sosté que la pregunta del 9-N no és negociable

L'Assemblea considera que qualsevol acte de violència és "un sabotatge al procés"

Ferran Casas
2 min
Carme Forcadell, presentant la declaració de juny

BarcelonaEl secretariat nacional de l'ANC ha aprovat aquest dissabte l'anomenada 'declaració de juny', en què aborda el context polític actual, marcat per les europees i el relleu a la Corona espanyola. Després de fer una valoració positiva del 25-M, la presidenta Carme Forcadell ha explicat que l'ANC alerta contra la tercera via perquè ara qualsevol oferta que arribi no té cap altre objectiu que "dilatar el procés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit ha indicat que no és partidària de canviar les preguntes de la consulta del 9-N, que demanden explícitament per la independència, per sumar-hi el PSC, "que ja ha tingut molt temps", o per afegir-hi una eventual oferta de Madrid, "que són pactes que mai es compleixen".

Per l'entitat tampoc una república espanyola és un escenari en el qual pugui trobar encaix Catalunya. "Només hi haurà canvi a Espanya si Catalunya és independent", han afirmat.

Amb la vista posada estrictament al 9-N, l'ANC iniciarà al juliol una campanya pel sí-sí conjuntament amb Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència. En paral·lel, ha obert contactes amb partits i entitats per constituir una Taula Nacional de Forces Polítiques i Socials per garantir la celebració de la consulta i coordinar la campanya del doble sí.

També han aprovat un 'compromís per un procés pacífic i democràtic', que aposta per un debat "net i respectuós", rebutja les "ingerències" i adverteix que qualsevol acte violent serà considerat "un sabotatge al procés" condemnable, en el que es pot considerar una referència als incidents de Can Vies, tot i que des de l'ANC expliquen que el document estava fet abans dels incidents del barri de Sants.

stats