Política 27/07/2015

Forcadell: "El 27-S són unes eleccions de sí o no"

La número 2 de Junts pel Sí defensa a Catalunya Ràdio el caràcter plebiscitari de les eleccions del setembre, malgrat que es convoquin amb un decret ordinari

Ara
2 min
Carme Forcadell als estudis de Catalunya Ràdio / @maticatradio

Barcelona"Estem davant d'unes eleccions plebiscitàries, és un sí o un no a la independència". La número dos per Barcelona de la candidatura de Junts pel Sí, Carme Forcadell, ha defensat aquest dilluns, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, malgrat que es convoquin amb un decret ordinari. "Com a tal no existeixen, el que els donen el caràcter plebiscitari és l'actitud amb què s'hi va", ha dit Forcadell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les amenaces de l'executiu espanyol de suspendre l'autonomia de Catalunya, Forcadell s'ha limitat a dir que "l'Estat no té propostes polítiques, i per això reaccionen amb amenaces". "És un fet que els desprestigia molt" davant la comunitat internacional, ha subratllat Forcadell, que alhora ha admès que "hem d'estar preparats per a tot".

Forcadell també ha respost al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i ha afirmat que la candidatura de Junts pel Sí no té res de "poti-poti". "Tots els que hi anem sabem molt bé què anem a fer", ha dit Forcadell, alhora que ha defensat el valor que té la "transversalitat" de perfils que integren la llista.

"Estem oberts a tots els que vulguin sumar"

La número 2 de Junts pel Sí ha obert la porta que simpatitzants i militants de Procés Constituent se sumin a la llista unitària sobiranista, després que aquest cap de setmana el partit de la monja Forcades hagi descartat presentar-se al 27-S. "Estem oberts a tots els que vulguin sumar", ha subratllat Forcadell.

També ha assenyalat que Catalunya Sí que és Pot "no és l'enemic", sinó "l'adversari", i els ha convidat a fer "camí conjunt" l'endemà de les eleccions, ja que, segons Forcadell, les dues llistes defensen "els mateixos objectius socials".

L'expresidenta de l'ANC també ha insistit que la Diada de l'Onze de Setembre "és per a tothom" i no es tracta de cap acte de campanya de cap candidatura. En questa línia, s'ha mostrat esperançada que hi assisteixi tothom que estigui a favor del dret a decidir dels catalans, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que les darreres setmanes ha obert el dubte sobre la seva assistència. "Espero que l'Ada Colau hi vagi", ha conclòs Forcadell.

stats