"A Malta, que és com Badalona i l'Hospitalet, no li pregunten per què té ambaixades": Carod a Telecinco, en 10 frases

'El gran debate' ha emès una entrevista enregistrada de Jordi González a l'exvicepresident del Govern i expresident d'ERC

1. "Em sembla molt bé que els jardins de l'ambaixada espanyola a París costin més que les 5 oficines comercials de Catalunya al món, que s'hagin gastat 100.000 euros renovant culleretes amb el segell del regne i que que quan arribi el 12 d'octubre a Roma es facin dues recepcions, a l'ambaixada de la república d'Itàlia i a la del Vaticà."

2. "Aquestes preguntes, sobre les ambaixades i sobre la llengua, quan tens un estat no te les fan mai. A Malta o a Luxemburg, que són com Badalona i l'Hospitalet, mig milió de persones, però amb estat propi, no els les fan mai. La meva esperança és que d'aquí uns anys a Catalunya ja no ens formulin més aquestes preguntes".

3. " D'aquí a deu anys, m'encantaria convidar-lo a un bon dinar a la seu de l'ambaixada de la República Catalana a Madrid".

4. "Aquests invents del Govern actual, com ara el pacte fiscal, Espanya no els acceptarà mai".

5. Sobre la seva retirada de la política activa: "Hi ha circurmstàncies que marquen un fi de cicle, i també algunes persones del meu partit no m'ho van posar fàcil per continuar. Ara jo sóc una persona sense partit però amb país".

6. Sobre Rajoy: "Té un bon paperot, però això de Bankia no té perdó de Déu, són diners públics. S'està premiant la mala gestió".

7. Sobres les crítiques d'Esperanza Aguirre a l'estat de les autonomies: "Té tota la raó. La famosa espanya de les autonomies, va ser un cafè per a tothom, per a gent que no la volia. I després, s'ha actuat com a nous rics, s'han construït autovies per on no passa ningú, i trens d'alta velocitat que s'han de suspendre per falta de passatgers".

8. Sobre si l' aeroport d'Alguaire, impulsat pel tripartit, serveix per a alguna cosa: "Sí que serveix, capta determinat turisme, de Rússia i del Regne Unit. Però és cert que tots ens vam equivocar amb la despesa".

9. Sobre la crisi de la monarquia: "La veig a molta distància. Crec que el rei ha aconseguit reunir al voltant de la seva persona elements que li han permès ser ben rebut per la societat, però crec que l a successió no serà tan fàcil".

10. Sobre la fi d'ETA: "És absolutament irreversible. Després de tants anys, víctimes, atemptats, i patiment a ambdós bàndols, el País Basc no és independent però tampoc ha desaparegut l'independentisme. Per tant, hi ha un conflicte polític i s'ha de resoldre políticament. Per això és un error que una persona com Arnaldo Otegi, i no tinc cap inconvenient a declarar-me amic d'Otegi, és que la seva aposta és no violenta".

Més continguts de