Política 29/07/2020

Carrizosa aprofita l'entrevista amb Sanchis per definir TV3 com un "fenomenal aparell de propaganda caríssim"

El dirigent taronja creu que la societat "està farta del Procés" i acusa els presos polítics d'haver rebut un "tracte de favor" per part de l'administració catalana

Anna Mascaró
2 min
Carlos Carrizosa, cap de l'oposició

BarcelonaEl líder del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha buscat el cara a cara amb el director de TV3, Vicent Sanchis, durant una entrevista que ha aprofitat per definir in situ la televisió pública com un "fenomenal aparell de propaganda caríssim", que "inverteix diners perquè se segueixi atiant el foc a la conveniència d'uns líders que han quedat desfasats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"He vist el Telenotícies nit, i els quinze primers minuts s'han dedicat no a la pandèmia sinó al tercer grau de Junqueras i companyia", ha etzibat el dirigent taronja, que, tot i admetre que la retirada del règim de semillibertat als presos polítics li sembla "noticiable", la situació judicial dels líders independentistes "no mereix un publireportatge i programacions amb tertúlies, especials, dedicats a donar aire a aquestes persones".

"Perdoni que li digui així, però en algun moment això havia de sortir", ha advertit Carrizosa a Sanchis. Minuts després ha explicat que ha respost a totes les preguntes expressament en castellà. El motiu, ha dit, era protestar per les declaracions que la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va fer a finals de juny, en què lamentava que a vegades se senti "massa castellà" a TV3 després d'una polèmica per l'emissió d'una sèrie que combina els dos idiomes. "No li sembla bonic que vostè parli català i jo castellà?", ha dit Carrizosa a Sanchis.

Denuncia un "tracte de favor" als presos polítics

El líder de l'oposició a Catalunya s'ha mostrat des del plató de TV3 d'acord amb la retirada del tercer grau a diversos presos polítics. "Sempre he vist claríssim que el tercer grau no s'atenia a la legalitat", ha afirmat, i ha insistit, tal com ja ha fet el seu partit reiteradament al Parlament, en el que considera un "tracte de favor" de l'administració catalana cap als dirigents independentistes. "És un escàndol i un greuge el que han fet", ha assegurat en referència als líders del Procés.

A més, ha considerat que han quedat "desfasats": "Crec que la societat catalana, també l'independentisme, està farta del Procés". Tot i reconèixer que els partits independentistes tenen "molts seguidors", creu que molts els voten per "qüestions sentimentals" i desitgen "normalitat". "¿Vostè creu que estan pendents de les peripècies vitals d'un senyor que es va fugar?", s'ha preguntat.

El líder de Cs al Parlament ha apuntat que degut a la pandèmia la societat "està vivint un canvi": "Cada cop s'acosta més el moment que tots els catalans pensem si val la pena persistir en el que ens està dividint o treballar tots junts". Carrizosa ha assegurat que la seva formació s'ha esforçat en presentar propostes al Govern, a qui ha responsabilitzat dels rebrots de coronavirus que s'estan produint a Catalunya. "Aquesta nefasta gestió l'hem fet aquí, a Catalunya", ha dit recordant les paraules de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que a principis d'abril va assegurar que Catalunya hauria gestionat millor la crisi del coronavirus.

Però, malgrat censurar l'actuació de l'executiu català, Carrizosa ha dit que consideraria una "irresponsabilitat convocar eleccions" ara que la prioritat és "gestionar" la crisi sanitària. "No vull ni pensar en una campanya electoral amb el covid-19, em sembla que els ciutadans ens tiraríem tomàquets", ha afirmat.

stats