Cas Nóos

La mà dreta d'Urdangarin el deixa sol

Mario Sorribas, exapoderat d'Aizoon, admet que el duc dirigia a mitges amb Diego Torres les fundacions successores de Nóos

L'exapoderat d'Aizoon –l'empresa propietat dels ducs de Palma–, Mario Sorribas, ha deixat encara més sol Iñaki Urdangarin. Segons fonts judicials, l'antic amic d'Urdangarin ha declarat aquest matí a Palma que el gendre del rei d'Espanya no només no va deixar l'Instituto Nóos el març de 2006, tal com assegura, sinó que també va dirigir a mitges amb Diego Torres les fundacions successores de Nóos: Areté i la Fundación Deporte, Cultura e Integración Social.

D'altra banda, l'empresari Álex Sánchez Mollinger ha declarat que ell i el duc de Palma cobraven 10.000 euros cada vegada que es reunien amb un possible patrocinador del València Club de Futbol. A Mollinger se l'investiga en relació amb una feina per a Agval per la qual Urdangarin hauria pogut cobrar 140.000 euros a través d'un testaferro per via d'un compte en un banc a Suïssa.

Per part seva, el jutge José Castro ha notificat una interlocutòria en què confirma l'exclusió de la causa d'un correu electrònic aportat per Torres amb comentaris sexuals entre Urdangarin i un amic. La interlocutòria també torna a rebutjar l'arxivament del cas per a la dona de Torres, Ana María Tejeiro, perquè no hi ha cap dada nova que el faci "mudar el criteri".

A més, el jutge admet que seria "desitjable" no dividir la causa, enviant una part al Tribunal Superior de Justícia de València, però recorda que és l'òrgan competent per, "si arribés el cas", encausar Francisco Camps i Rita Barberá, i que està obligat a oferir-los assumir la competència respecte de la branca valenciana del cas Nóos. Amb tot, el jutge continuarà investigant amb diligències "que no tendeixin directament" a la imputació dels dos diputats. I avisa que, si el TSJV refusa la causa, Castro continuarà endavant amb tot allò que no afecti directament Camps i Barberá, per als quals no té competència.