Política 19/11/2014

La CUP proposa que la comissió pel cas Pujol comenci a treballar el dilluns i concentri sis sessions fins al 23 de desembre

El president de la comissió, David Fernàndez, anuncia que citarà primer els experts en frau i evasió fiscal. Divendres sotmetrà a aprovació la llista de compareixents. Avisa que la CUP abandonarà la comissió si no veu voluntat d'entrar a fons en el frau fiscal

Ara
2 min

BarcelonaLa CUP ha proposat que la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i el cas Pujol comenci a caminar amb urgència dilluns i concentri fins al 23 de desembre sis sessions de treball. Així ho ha anunciat aquest dimecres el president de la comissió, el diputat de la CUP David Fernàndez, que ha assegurat que es dedicarà "gairebé en exclusiva" a fer que la comissió "respongui a l'anhel social i sigui àgil, útil i pràctica". El divendres es reuneix la comissió per sotmetre a votació la llista de compareixences proposada pels grups parlamentaris, més de 400. Fernàndez ha explicat que concentrarà primer les compareixences dels experts perquè "donin més elements d'anàlisi i investigació" als diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a TV3, Fernàndez ha insistit en la necessitat que comparegui l'expresident Pujol, la seva dona i els seus fills, perquè la CUP té "sospites, indicis i proves que en el nom del pare hi ha hagut dinàmiques de saqueig" en el si de la família Pujol-Ferrusola.

Abandonaran la comissió si no va a fons

Fernàndez ha advertit que la CUP "no legitimarà" la comissió si en algun moment té la sensació que no hi ha intenció de posar "llum i taquígrafs" davant el problema del frau fiscal, que fa que anualment s'evadeixin 16.000 milions a Catalunya. "Estic convençut que no passarà, perquè tots som molt conscients que el cas Pujol va ocasionar un terrabastall que ha significat el final de cicle de l'autonomisme a Catalunya". En cas que hi hagués avançament electoral que deixés sense efecte la comissió, Fernàndez és partidari de recuperar-la en la nova legislatura per donar continuïtat als treballs que ja hagin avançat.

stats