Política 09/10/2019

Casado acusa el PSOE de “comprar” vots a Andalusia: “Tot Espanya ho sospitava”

Assegura que el pla de Sánchez per tenir un govern al desembre és "una broma de mal gust"

Laia Forès
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, en una imatge d'aquest dimarts a Extremadura.

MadridEl líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el PSOE d'haver "comprat" vots a Andalusia i ha assegurat que el cas de Huévar del Aljarafe, un municipi de Sevilla de 2.500 habitants, és només "la punta de l'iceberg" de la compra de vots. "Tot Espanya sospitava que amb els governs de Chaves, Griñán i Susana Díaz hi havia una xarxa clientelar que comprava vots als seus veïns amb diner públic", ha afirmat aquest dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado feia referència a una informació que publica el diari Abc segons la qual el govern municipal de Huévar del Arjarafe, aleshores en mans del PSOE, hauria ofert feina a canvi de vots als veïns per intentar guanyar les eleccions municipals del maig. Després de la cita electoral del 26 de maig, el PP va obtenir l'ajuntament. Tot i que el diari fa referència únicament al municipi sevillà, el dirigent popular ha acusat els tres últims líders socialistes a Andalusia d'haver participat en la compra de vots.

El líder del PP ha qualificat el cas de "terrible" i ha demanat al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que doni explicacions. El PSOE de Sevilla, però, nega les acusacions. En un comunicat fet públic aquest dimecres, la formació assegura que el Partit Socialista és "un partit seriós, honest, democràtic i rigorós, que en 140 anys d'història mai ha comprat un vot", i acusa el PP de recuperar el discurs de la compra de vots en plena precampanya electoral. Menys contundent ha estat Sánchez, que s'ha limitat a dir que li "estranya molt" que la notícia sigui certa.

El PSOE, "sinònim de bloqueig"

Durant les declaracions que Casado ha fet aquest dimecres a València, també ha qualificat de "broma de mal gust" el pla que proposa el líder de PSOE per desbloquejar ràpid la situació política després del 10-N i tenir un govern al desembre. "Pedro Sánchez és sinònim de bloqueig", ha assegurat. El president del govern en funcions ha proposat que els partits es comprometin a formar un nou govern abans de finals d'any per presentar el sostre de despesa a principis del 2020 i tenir uns pressupostos "al més aviat possible".

stats