Política 23/04/2019

Casado mantindrà "el to moderat" al debat d'avui, segons el PP

De Gea acusa Sánchez de buscar "el fang" i defensa el discurs "presidencial" del candidat popular

Germán Aranda
2 min
Casado, en una imatge d'ahir durant el debat electoral

MadridMentre experts i enquestes valoren de manera majoritària que Albert Rivera va aconseguir prendre a Pablo Casado el paper de portaveu de l'oposició a la dreta de Pedro Sánchez, des del PP es mostren satisfets amb un to "moderat" que creuen que és "presidencial" i que va "noquejar amb propostes concretes" Sánchez davant "el fang" del president. Són paraules de Teodoro García Egea, secretari general del Partit Popular, en una roda de premsa oferta aquest dimarts al migdia a la seu de Génova. "Anàvem a un debat, no a un combat ni a un programa del cor", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al mateix temps que defensava la moderació, García Egea insistia en l'intent del pacte amb Bildu de Pedro Sánchez i també que "si guanya Pedro Sánchez indultarà els presos" en relació amb els acusats pel referèndum de l'1 d'Octubre. Preguntat sobre l'afirmació de Casado, que va dir que els dirigents d'Esquerra havien assegurat que aconseguirien l'indult de Sánchez si arribava al poder, García Egea no ha precisat quan es va dur a terme aquesta afirmació. "Rufián, al debat i davant el nerviosisme del PSOE per respondre respecte a l'indult, va sortir al rescat del PSOE dient que no hi haurà condemna perquè ells no han fet res dolent. I a les rodes de premsa els presos polítics ja han dit que demanaran referèndum i que se'ls indulti. Lògicament, això ens deixa clarament un panorama en què si Pedro Sánchez guanya les eleccions, indultarà els presos polítics", ha desenvolupat, malgrat no haver trobat cap moment en què els independentistes parlessin de pacte amb Sánchez en aquest sentit.

Egea també ha acusat els candidats de Vox que han sortit del PP d'anar-se'n "perquè no els agrada el número que ocupen a les llistes". "I d'això no se'n diu valors", ha criticat.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, "no s'ha assabentat que l'enemic d'Espanya és Pedro Sánchez", segons ha defensat Egea, que creu que "dividir el vot dona més opcions" al candidat socialista. Creu que Rivera "va fer la feina bruta dels socis separatistes i de Bildu de Pedro Sánchez" quan va buscar el cos a cos amb Casado.

"Corre el rumor que Ábalos anirà al debat d'aquesta nit", ha frivolitzat Egea, que ha modificat el lema del PSOE assegurant que serà: "Fes que passi ja el debat" o "Fes que passi ja la campanya".

stats