El ministre de Justícia diu que "ningú impedirà l'exercici de la llibertat d'expressió" sempre que el Govern no organitzi el 9-N

Catalá ha apuntat que si el Govern promou la consulta "la Fiscalia promourà l'acció que correspongui en defensa de l'interès general"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dijous que "ningú impedirà" que els ciutadans de Catalunya facin ús de "l'exercici de la llibertat d'expressió" el pròxim diumenge, sempre que la Generalitat no organitzi el procés participatiu i, per tant, acati la suspensió del Tribunal Constitucional. Si, contràriament a aquesta suspensió, el govern català organitza o promou la consulta, ha apuntat, "la Fiscalia té el mandat constitucional de la defensa de l'interès general, i per tant, si identifica alguna actuació, en l'exercici de la seva autonomia, promourà l'acció que correspongui".

Catalá ha fet aquestes manifestacions des de Madrid, on ha presidit aquest dijous la sectorial de Justícia. En roda de premsa, el ministre ha destacat que el "matís" de si aquesta és una consulta organitzada des de la Generalitat o per part de la ciutadania és "molt important" en termes de la "legitimitat democràtica" i de les actuacions que el govern espanyol ha dut a terme "per garantir l'ordre constitucional".

El ministre ja va apuntar aquest dimarts que el seu executiu va impugnar el nou 9-N perquè considera que les actuacions de la Generalitat com la web participa2014.cat o les indicacions als funcionaris tenien relació amb la primera consulta suspesa pel TC. Segons el titular de Justícia, és "lògic" que la Generalitat "suspengui aquesta activitat institucional i no col·laborarà ni durà a terme actuacions que contradiguin el que ha dictaminat el TC".

Gordó no hi va "perquè no es pot fer veure que no passa res"

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, no ha acudit a la conferència sectorial de Justícia perquè no poden fer veure "que no ha passat res", segons fonts del departament a Europa Press.

"L'Estat ha d'entendre que no podem fer veure que no passa res", han insistit les mateixes fonts. El ministre de Justícia ha dit que el conseller ha declinat assistir-hi però que no n'ha dit els motius.

Més continguts de