CAP AL 25-N
Política 21/10/2012

'Catalonia is not CiU', la precampanya 2.0 d'ICV-EUiA que triomfa a la xarxa

Els ecosocialistes faran públic aquest diumenge que la campanya que s'ha propagat amb rapidesa els últims dies per les xarxes socials l'han creat militants de la formació. ICV-EUiA l'adoptarà aquest diumenge com a precampanya 2.0 oficial de cara al 15-N

M. Colomer
2 min
La imatge que ha aixecat curiositat a les xarxes socials

Barcelona'Catalonia is not CiU'. Inspirat en un clàssic del sobiranisme el 'Catalonia is not Spain' que van popularitzar als anys noranta les joventuts de CDC, les JNC, el missatge viral ha corregut com la pólvora per les xarxes socials Twitter i Facebook les últimes setmanes i ha generat multitud d'adhesions des de diferents sectors polítics del país. Es tracta de la precampanya 2.0 d'ICV-EUiA, que fins ara s'ha propagat de forma anònima per les xarxes, però que aquest diumenge rubricarà públicament la cúpula de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La campanya viral, que ha obtingut una resposta que ha sorprès els mateixos impulsors, passarà a portar aquest diumenge el membret implícit dels ecosocialistes. Serà la precampanya 2.0 oficial d'ICV-EUiA de cara al 25-N, segons ha pogut saber l'Ara.cat. Fonts de la formació han explicat que, si bé la intenció és mantenir-la exclusivament a internet ja té a punt una pàgina web, també deixen oberta la possibilitat que faci el salt als carrers. ICV-EUiA no té intenció de mostrar el seu logotip en la precampanya per tal de propiciar que se la continuïn "fent seva" tota la gent que s'hi identifiqui, al marge de l'adscripció política.

Contra el "'projecte d'estat' d'Artur Mas"

Els últims dies, i com a resultat de la campanya viral, ha estat creada una etiqueta a Twitter (#CataloniaIsNotCiU) amb continguts crítics amb la gestió de CiU al Govern i sobre com ha encarat el procés polític del país. També s'ha donat d'alta el perfil de Twitter @IsNotCiU, que al seu perfil clama: "No a la corrupció de CiU. Sí a Catalunya. Som persones que no ens sentim partícips del 'projecte d'estat' d'Artur Mas". La propagació a Twitter i Facebook d'una fotografia amb un cartell amb el 'Catalonia is not CiU' ha generat curiositat entorn de l'autoria de la campanya, que ara s'ha desvetllat. Els ecosocialistes es plantegen una precampanya i campanya intensives a les xarxes socials per fer arribar al màxim de gent el seu missatge amb el màxim estalvi possible.

stats