Política 22/03/2019

Cayetana Álvarez de Toledo (PP): "Un llaç és una soga al coll de la meitat dels catalans"

La cap de llista del PP per Barcelona el 28-A afirma que els llaços "simbolitzen la submissió de la meitat de Catalunya"

Europa Press
1 min
Cayetana Álvarez de Toledo: "Cada centímetre de Catalunya és de tots i cadascun dels espanyols"

BarcelonaLa cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest divendres que els llaços grocs són una afronta a l'Estat i una "soga que es pretén enroscar al coll de la meitat dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Simbolitzen la submissió de la meitat de Catalunya –ha afirmat en roda de premsa–. És un símbol d'opressió, de xenofòbia i de fer estrangers", ha afirmat en roda de premsa a la seu del PP català.

Álvarez de Toledo, que ha comparegut al costat del número dos de la seva candidatura, Joan López Alegre, i del secretari general del PP de Catalunya, Daniel Serrano, ha celebrat que el president català, Quim Torra, hagi retirat la pancarta de la Generalitat com li exigia la Junta Electoral: "S'ha plegat davant la realitat. No es pot viure en un somieig i en una fantasia".

"Si Torra mantenia el llaç de la Generalitat, se n'havia d'anar ell –ha considerat–. Em congratulo que, fins i tot amb el nivell de fanatisme que l'acompanya, hagi aconseguit comprendre-ho", ha afegit.

Per a la candidata popular, "la democràcia i l'estat de dret sempre guanyen, tal com ja es va demostrar l'1 d'octubre", en al·lusió a la jornada del referèndum del 2017, i ha acusat l'independentisme de fracturar la convivència i empobrir Catalunya.

stats