FUNCIONAMENT DELS PARTITS
Política 20/01/2014

Cayo Lara no es refia de les primàries obertes i s'oposa a fer-ne a IU

El líder d'Esquerra Unida creu que són un "invent americà" per donar la imatge que un partit "és molt obert", però que obre la porta a persones alienes al projecte polític

Efe
2 min

MadridEl líder d'IU, Cayo Lara, no és partidari que els partits triïn els seus candidats electorals a través de primàries obertes, com ha acordat el PSOE aquest cap de setmana, perquè tem que puguin entrar persones alienes al projecte polític de la formació, fins i tot per perjudicar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cayo Lara creu que les primàries obertes són un "invent americà" que es vol promoure per donar la imatge que un partit "és molt obert", però ha deixat clar en roda de premsa que ell no es refia d'aquest procediment perquè podria, per exemple, permetre l'entrada a IU de noms vinculats "a la caverna", en al·lusió a la dreta més conservadora, amb l'objectiu de torpedinar el seu projecte. En qualsevol cas, ha assenyalat que la direcció d'IU no s'ha plantejat de moment aquest debat i, quan arribi l'hora, es veurà quines propostes hi ha sobre això.

El que a Cayo Lara li ha semblat fora de lloc és que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, després d'aprovar les primàries obertes per a les pròximes generals, assegurés que "hi haurà un abans i un després" de les primàries socialistes. "Sembla que ara el PSOE ha descobert la pólvora", ha ironitzat Lara, que ha recordat que ell mateix va ser triat en primàries per unes eleccions generals a la federació de Ciutat Real o que Gaspar Llamazares va ser designat candidat als comicis de 2008 després d'un procés similar.

Així, el coordinador federal ha deixat clar que IU no estarà durant tot l'any amb la qüestió de les primàries, perquè "això no interessa a la gent". El que importa als ciutadans, ha subratllat, és el projecte polític, perquè "són els projectes el que canvia la vida de les persones".

stats