Política 24/10/2019

Centenars de persones marxen pel centre de Barcelona sota el lema "No toqueu el nostre jovent"

Famílies i docents donen suport als joves que s'han manifestat contra la sentència del Procés

Cesc Maideu / Ruth Pérez Castro
2 min
Capçalera de la manifestació contra la repressió policial a la Via Laietana, aquest dijous a la tarda

BarcelonaJornada de reivindicació dels joves aquest dijous a Barcelona. Després que a primera hora el sindicat SEPC i el col·lectiu Arran hagin ofert una roda de premsa a la plaça Universitat en què instaven els estudiants a continuar mobilitzats malgrat la "criminalització" del moviment, a la tarda famílies i docents s'han emplaçat a la mateixa localització per defensar el jovent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sota el lema "No toqueu el nostre jovent", centenars de persones han marxat aquesta tarda pel centre de Barcelona per denunciar les agressions que han patit els joves els últims dies durant les protestes contra la sentència que van impulsar-se a les principals ciutats catalanes. "Si toqueu els fills, trobareu les mares", han corejat alguns dels assistents, que han respost a la convocatòria d'entitats i sindicats de la comunitat educativa com la Intersindical-CSC, la Ustec, la CGT, el CAU-IAC, Docents per la República o l'ANC, així com associacions de famílies com el Col·lectiu de Mares i Àvies per la República Catalana i la FaPaC.

Mentre que la setmana passada van ser els estudiants els que van prendre el protagonisme de la majoria de manifestacions, aquest dijous a la tarda ha sigut el torn de professors i mares i pares que han sortit al carrer per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i, alhora, denunciar el tracte que ha patit el jovent per part dels cossos i forces de seguretat de l'Estat.

En aquest sentit, el públic participant de la concentració d'aquesta tarda al centre de Barcelona ha sigut majoritàriament adult, tot i que també s'hi ha pogut copsar una nombrosa presència de joves, ja que organitzacions estudiantils com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Sindicat d'Estudiants (SE) han secundat la concentració.

La repressió policial, "terrorisme d'estat"

A la capçalera de la manifestació, que ha baixat pel carrer Pelai, s'hi han pogut veure personalitats del món de la cultura com el cantautor Lluís Llach, així com els dirigents de les principals entitats convocants. De fet, Koki Gassiot, membre del personal d'administració i serveis de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha qualificat les actuacions policials dels últims dies com a "terrorisme d'estat".

En un manifest escrit pels convocants, els portaveus han declarat que han sortit al carrer aquest dijous per denunciar "les pallisses, humiliacions, amenaces de mort, criminalització mediàtica, detencions arbitràries i presons provisionals injustificades" que, retreuen, ha patit el jovent.

Joventut reclama revisar les actuacions policials

Hores abans que comencés la manifestació de famílies i docents al centre de Barcelona, la direcció general de Joventut, liderada per Esquerra Republicana, ha demanat "aclarir els excessos policials" en els aldarulls dels últims dies i ha condemnat la "criminalització del jovent que fan alguns mitjans".

En un fil de Twitter, Joventut ha defensat el dret de protestar i manifestar-se a l'espai públic i, tot i que han deixat clar que rebutgen la violència, l'han diferenciat de la "resistència pacífica i l'autoprotecció de les persones manifestants". A banda, la direcció que depèn de la conselleria de Benestar Social, Treball i Famílies ha assegurat que estaran atents a les "noves formes de participació política" del jovent, han apuntat, "a voltes poc institucionals", així com de la "voluntat d'expressar-les al carrer".

stats