Política 16/03/2016

Chaves nega il·legalitats durant el seu mandat: "Mai vaig impulsar, mantenir o aprovar una decisió il·legal"

L'expresident d'Andalusia ho afirma en un comunicat que entrega als periodistes. No ha respost les preguntes del Fiscal en la seva declaració pel cas dels ERO

Efe
2 min
Chaves nega il·legalitats durant el seu mandat: "Mai vaig impulsar, mantenir o aprovar una decisió il·legal"

SevillaL'expresident andalús Manuel Chaves ha assegurat aquest dimecres que durant el seu mandat (1990-2009) "mai va impulsar, mantenir o aprovar una decisió il·legal". Així ho ha afirmat en un comunicat que l'advocat de Chaves ha entregat als periodistes en acabar la compareixença al jutjat que investiga el cas dels ERO d'Andalusia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chaves, que ha estat increpat en arribar als jutjats, ha comparegut com a investigat -el que abans s'anomenava imputat- en la peça dels ERO relativa al "procediment específic", que va ser creat per la Junta d'Andalusia per ajudar empreses en crisi. Aquest mètode va suposar la inversió de 855 milions d'euros del 2000 al 2012, segons va xifrar la jutge que va començar el cas, Mercedes Alaya.

En la seva compareixença al jutjat, que ha durat trenta minuts i havia sol·licitat la Fiscalia Anticorrupció, Chaves s'ha remès a la declaració que va fer el passat 4 d'abril al Tribunal Suprem quan era diputat, i no ha contestat les preguntes del Fiscal ni una que li ha fet el PP. L'expresident andalús tampoc ha contestat els nombrosos periodistes desplaçats als jutjats i s'ha remès al comunicat escrit.

En aquest comunicat, assegura que s'ha ratificat íntegrament en la declaració que va fer al Suprem, on va comparèixer durant diverses hores i va contestar totes les preguntes que li va fer la Fiscalia i el jutge Alberto Jorge Barreiro, que va imputar-li prevaricació administrativa.

"Des del passat 4 d'abril no s'ha produït novetat alguna en relació amb els fets pels quals vaig declarar davant del Tribunal Suprem. Res ha canviat i la meva posició no ha variat, de manera que l'he ratificada en tots els seus termes davant del jutjat d'instrucció 6 de Sevilla", ha conclòs l'expresident.

L'advocat de Griñán diu que el govern espanyol va pressionar perquè declarés

Al seu torn, José María Mohedano, l'advocat de l'expresident andalús José Antonio Griñán, ha assegurat que el govern espanyol "va pressionar" perquè fes el "passadís" als jutjats de Sevilla i declarés pel cas dels ERO amb l'objectiu de tapar els nous casos de corrupció que s'han fet públics després de les eleccions generals, com els que esquitxen el PP valencià.

Com Chaves, Griñán, que va ser president del 2009 al 2013, s'ha ratificat en la declaració que va fer davant del Suprem i que va durar quatre hores i en la qual va contestar 119 preguntes. I també com ha fet Chaves, Griñán no ha contestat avui les preguntes de la Fiscalia i el PP.

stats