5 ANYS DE L'ESTATUT

CiU i ICV reclamen solucionar l'encaix de Catalunya a Espanya

"S'ha imposat el model d'una Espanya excloent", afirma Marta Llorens. Herrera retreu al Govern que hagi deixat de banda la qüestió per defensar el pacte fiscal

La portaveu d'Unió i cap de campanya de CiU a les generals, Marta Llorens, ha assegurat, amb motiu del cinquè aniversari de l'Estatut, que durant els útims anys “s'ha imposat el model d'una Espanya excloent” basada en l'anomenada “una i lliure”. La dirigent democratacristiana ha afegit que la sentència del Tribunal Constitucional va ser “humiliant i va suposar una retallada dels drets històrics de Catalunya”, i ha recordat que la va promoure el PP però que també la va aplaudir la ministra Carme Chacón.


D'altra banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha criticat precisament que el Govern centri la seva política a millorar el finançament i hagi deixat de banda el problema d'encaix de Catalunya a Espanya. En declaracions a Efe, Herrera ha afirmat que el procés de l'Estatut “va valer la pena” malgrat “el cop de porta” que va suposar la sentència del TC en “l'intent de federalitzar Espanya des de Catalunya”.

Més continguts de