Publicitat
Publicitat

NOU FINANÇAMENT

ICV s'alinea amb el PSC i reclama ara que la Hisenda catalana col·labori amb l'espanyola

Els ecosoacialistes obren la porta a un conveni o un consorci, mentre ERC no en vol saber res de l'Agència tributària estatal

El pacte tancat en la comissió del concert econòmic pot perillar per la demanda d'ICV de què la Hisenda catalana col·labori amb l'estatal, tal com demana el PSC, segons les seves esmenes presentades ahir. La Hisenda pròpia és el pal de paller del pacte fiscal i l'element més difícil d'acordar. El document del Govern assenyala que l'Agència tributària catalana i l'espanyola "podran col·laborar i subscriure convenis", però aquesta ambigua proposta no acontenta ningú. Per una banda, el PSC reclama un consorci amb l'Estat amb presidència catalana i, per l'altra, ERC i SI no en volen saber res de la Hisenda espanyola. I ICV reclama ara que la possibilitat de col·laboració entre les dues agències esdevingui un mandat –sense concretar si a través d'un conveni o un consorci–, entre altres aspectes, per lluitar contra el frau fiscal. El PP també reclama l'acció coordinada.

En concret els redactats són els següents:

Redactat PSC:

"L'Agència Tributària de Catalunya i l'Administració Tributària de l'estat establiran un consorci tributari que, presidit per un representant de la Generalitat, actuarà com a única administració tributària de Catalunya"

Redactat ICV:

"L'Agència Tributària de Catalunya i l'Administració Tributària de l'estat hauran de col·laborar, subscrivint convenis, creant un Consorci o fent ús dels altres mitjans de col·laboració pertinents a fi, entre altres objectius, d'avançar de forma decidida en la lluita contra el frau fiscal"

Redactat Proposta del Govern:

"L'Agència Tributària de Catalunya i l'Admnistració Tributària de l'estat podran col·laborar o subscriure convenis i fer ús dels altres mitjans de col·laboració que considerin pertinents."

Podeu llegir la informació sencera a l' ARA PREMIUM.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT