Política 12/06/2018

Cs i el PP proposen regular per llei els símbols que s'exhibeixen als edificis públics per garantir-ne la "neutralitat"

Denuncien que els grups independentistes han "segrestat" les institucions públiques catalanes

Mireia Esteve
2 min
Pancarta a la façana de la Generalitat que reclama "llibertat presos polítics i exiliats"

BarcelonaLa lluita del PP i Ciutadans per despenjar els llaços grocs dels edificis públics catalans es traduirà en dues proposicions de llei que demanen la "neutralitat institucional" als edificis i espais públics, i que no s'exhibeixin "símbols polítics" a les façanes d'aquests edificis. Tot i compartir objectiu, els dos grups no han acordat una proposició de llei conjunta, sinó que cadascú en presentarà una per separat. Els dos grups polítics demanen des de fa setmanes que es depengi la pancarta en suport als presos polítics i exiliats del Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general dels populars catalans i diputat al Parlament, Santi Rodríguez, ha avisat que "les institucions públiques han de guardar la neutralitat amb relació als símbols que s'hi pengin". "Aquests espais són de tots i ara estan segrestats per una part d'aquesta societat, que els utilitzen per exhibir-hi publicitat i les seves pròpies reivindicacions", ha denunciat Rodríguez. "Hi ha símbols oficials i no oficials. Els no oficials son símbols de part", ha explicat el diputat popular. Són els símbols que considera que s'han de despenjar.

Per la seva banda, Ciutadans ha explicat el criteri que exposen en el text per determinar quins símbols consideren polítics. "Són els símbols que no generen consens i que no estan reivindicats per tots els partits polítics; per tant, no es poden fer servir com a pancartes estables en edificis públics", ha argumentat. La proposta de Ciutadans també vol garantir la "neutralitat" en els actes institucionals. "No es poden posar símbols que exclouen milions de catalans i que suposen un enfrontament", ha defensat Arrimadas. La líder del partit taronja també ha explicat que presentarà un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Vic per haver-los prohibit fer un acte a la ciutat osonenca dissabte passat.

stats