Política 12/09/2018

Ciutadans proposa una llei per triar la cúpula dels mitjans catalans per concurs públic

Inés Arrimadas torna a carregar contra TV3, aquesta vegada per la seva cobertura de la Diada

Anna Mascaró
1 min
Inés Arrimadas després d'assistir a la fira Alimentària

BarcelonaLa líder de Ciutadans Inés Arrimadas ha anunciat aquest dimecres que el seu partit presentarà una proposició de llei per "garantir una independència i neutralitat més grans" als mitjans públics catalans. El text, ha dit, "s'assembla molt" al que el partit va presentar al Congrés sobre RTVE, i vol garantir que "l'òrgan de direcció dels mitjans públics es pugui triar per concurs públic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al març, PP, PSOE, Units Podem i Ciutadans van pactar al Congrés renovar la cúpula de RTVE amb aquest mecanisme, sis mesos després que s'aprovés la llei de nomenaments de càrrecs de la corporació pública, que establia un nou mecanisme d'elecció del president i el consell d'administració. Al juny, PP i Cs van aprovar a la mesa del Congrés les bases del concurs públic que permetrà renovar els òrgans. PSOE i Units Podem es van negar a participar en la votació per un desacord en la composició del comitè d'experts encarregat de preseleccionar els candidats entre els quals després hauria de triar el Parlament.

"Critiquem [aquesta situació] com en altres llocs, tot i que aquí és encara més necessari", ha dit Arrimadas, posant una vegada més TV3 al punt de mira. Segons la líder de Cs, la televisió pública catalana hauria d'haver destacat en la cobertura de la Diada que hi havia membres de "la Lliga Nord, EH Bildu" i el seu coordinador general, Arnaldo Otegi, de la mateixa manera que destaca a les mobilitzacions unionistes la presència de "l'extrema dreta".

stats