Política 25/02/2019

Ciutadans es va gastar 15.000 euros en el viatge a Waterloo per dir a Puigdemont que "la República no existeix"

La líder del partit a Catalunya i candidata per Barcelona a les generals va viatjar per dirigir-se a l'expresident però sense voler-s'hi reunir

Anna Mascaró
2 min
Arrimadas davant la porta oberta de la Casa de la República: "Jo no parlo amb fugats"

BarcelonaCiutadans va destinar 15.000 euros a sufragar el viatge que diumenge va fer la líder del partit i actual candidata al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, a Waterloo juntament amb el seu grup parlamentari, amb l'objectiu de dir-li a Carles Puigdemont (però sense voler-s'hi reunir) que "la República no existeix".

En resposta a una pregunta d'aquest diari, el partit aporta aquesta xifra i insisteix que la despesa l'ha sufragat la formació i no el grup parlamentari. Els diners han servit per pagar els bitllets d'avió, el menjar, els trasllats i el lloguer d'una sala de reunió amb afiliats, explica la formació taronja.

El 15 de gener, Ciutadans i PP van exigir conèixer les despeses del viatge del president de la Generalitat, Quim Torra, als Estats Units. El partit taronja també ha demanat reiteradament des del Parlament que la Generalitat publiqui les despeses dels viatges institucionals dels membres del Govern a Bèlgica, on s'han reunit, entre d'altres, amb l'expresident Puigdemont. Aquesta inversió és actualment pública en compliment de la llei de transparència de la Generalitat. A nom del president de la Generalitat, Quim Torra, hi ha una despesa de 89.374,71 euros des del 2018.

La visita d'Arrimadas a la Casa de la República de Puigdemont va ser llampec, 10 minuts, en el que es considera el primer acte de precampanya de la líder del partit a Catalunya, que dissabte havia anunciat la seva candidatura al Congrés com a número 1 per Barcelona. Malgrat que l'expresident la va convidar a entrar i conversar, ella va declinar l'oferta i va limitar-se a fer una intervenció d'esquena a la casa (que tenia la porta oberta) i davant els mitjans de comunicació amb una pancarta que deia: "La República no existeix, Puigdemont!"

stats