POLÍTICA
Política 11/12/2012

Premi d'Òmnium a la tasca del Col·lectiu Emma per internacionalitzar la causa catalana

L'entitat reconeix la "constància en el treball" a favor de la projecció internacional dels Països Catalans

Ara
2 min

BarcelonaFeina constant, sigil·losa, però efectiva. Molt efectiva. El Col·lectiu Emma ha rebut el reconeixement d'Òmnium Cultural per la seva tasca a favor de la internacionalització de la causa catalana. Òmnium li ha atorgat el Premi Internacional Joan B. Cendrós, "a la millor contribució individual o col·lectiva a la internacionalització dels Països Catalans en qualsevol dels aspectes que configuren la seva realitat nacional i cultural".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jurat del Premi Internacional Joan B. Cendrós, format pels periodistes Martí Anglada, Antoni Bassas i Vicent Partal; el professor de la Universitat de Perpinyà Joan Becat; la filla de Joan B. Cendrós, Laura Cendrós, i el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Josep Gifreu, ha volgut premiar el Col·lectiu per "la seva constància en el treball a favor de la projecció internacional de Catalunya, així com pel rigor del seu treball informatiu i l'efectivitat aconseguida en la premsa internacional sempre de forma brillant i desinteressada". El premi està dotat amb 3.000 euros.

El més proper a una paradiplomàcia catalana

El Col·lectiu Emma es va formar el 2009. Gràcies a una xarxa de voluntaris distribuïda a tot el món, el Col·lectiu analitza les informacions sobre Catalunya que es publiquen en mitjans internacionals per matisar-los o aportar una visió més aproximada a la realitat catalana. Més enllà, però, ha teixit una xarxa de complicitats mundial que fa que sovint hagi estat una entitat de referència per a diverses organitzacions internacionals a l'hora de contrastar de forma rigorosa, allunyada de mites i tòpics, la informació entorn de la realitat social, política, cultural i econòmica del país. Sovint ha actuat com una autèntica paradiplomàcia catalana.

stats