Política 04/09/2017

Colau insta el govern espanyol a permetre el referèndum i a fer una proposta el 2 d'octubre

ERC celebra la predisposició de l'alcaldessa i li recorda que els funcionaris no estaran en risc

Europa Press
2 min
Ada Colau en una imatge d'arxiu /ARA

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat que la millor resposta que pot donar el govern espanyol al referèndum de l'1 d'octubre és permetre que se celebri i faci una proposta concreta el dia 2: "No pot ser que el govern espanyol tingui una crisi d'estat i no faci ni una proposta". Així s'ha expressat en una entrevista aquest dilluns a la SER, on ha assegurat que el millor argument que tenen Junts pel Sí i la CUP per tirar endavant l'1-O és Mariano Rajoy, que està "crispant i enquistant el conflicte" entre Catalunya i l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan l'única proposta política que surt de l'Estat és la derrota, plantejada en termes gairebé bel·licistes, i a l'adversari se li diu que ha de rendir-se, políticament s'està generant un gran problema", ha opinat, i ha argumentat que assumir que l'1-O es produirà un xoc de trens és un fracàs de la política.

Sobre si està disposada a cedir locals municipals per a la celebració del referèndum, ha reiterat que està "perfectament disposada que es posin urnes sense posar en perill cap funcionari municipal de la institució", encara que ha supeditat aquesta decisió a la convocatòria formal del referèndum i a un requeriment a l'Ajuntament per a la cessió dels espais.

ERC assegura que les responsabilitats seran polítiques

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha celebrat la predisposició de Colau i li ha assegurat que les responsabilitats de l'organització del referèndum seran polítiques. "Hem explicat moltes vegades que no posarem en risc els funcionaris", ha insistit Sabrià en roda de premsa posterior a la permanent nacional del partit. "Celebrem que digui que posarà facilitats i que s'involucri en la participació de la ciutadania", ha reblat.

El PSC demana claredat als comuns però confia en Colau

"És temps de claredat: volem sentir d'Ada Colau i dels comuns si votarien 'sí' o 'no' a l'engany de l'1-O", ha reaccionat el PSC, soci de Colau al govern barceloní. El secretari d'organització dels socialistes, Salvador Illa, ha insistit, però, que l'alcaldessa de Barcelona ja els ha assegurat que no es saltarà la llei en cap moment. El partit confia que així serà, tal com ja va afirmar dissabte el primer secretari, Miquel Iceta, en una entrevista a l'agència Efe. Poc abans, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha recordat a Colau que, "en política, com en la vida, no es pot fer content a tothom. Hi ha un moment que s'ha de saber on s'és", i li ha recordat: "Nosaltres som al costat de la defensa de la democràcia i la legalitat".

stats