Colau insisteix a reclamar al govern espanyol l'acostament dels presos: "Que no digui que no és a les seves mans"

L'alcaldessa avisa que tenir independentistes a la presó genera una "distorsió per a qualsevol diàleg"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit a reclamar al govern espanyol l'acostament dels presos a centres penitenciaris catalans. "Que no digui que no és a les seves mans", perquè, ha assegurat, és una mesura que "sí que hi és". De fet, Colau considera que és una mesura urgent per avançar cap a una resolució del conflicte a través del diàleg. 

Per això, l'alcaldessa ha tornat a demanar a Sánchez que "no miri cap a una altra banda, com a mínim en termes humanitaris". Considera que és una mesura per "no maltractar cruelment les famílies dels presos, especialment els fills petits". La setmana passada, Colau ja va fer una crida a Pedro Sánchez perquè fes el que calgués per acostar els nou presos polítics a Catalunya.

Des de Madrid, on ha participat en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, Colau ha avisat el nou executiu de Pedro Sánchez que tenir líders independentistes empresonats és una "anomalia que genera una gran distorsió en qualsevol diàleg". Amb tot, ha reconegut que l'arribada del PSOE al govern espanyol suposa una oportunitat per començar "una nova etapa de diàleg i negociació política".