POLÍTICA
Política 03/06/2013

El PSC portarà al Parlament el pla econòmic de Rubalcaba

Collboni advertei CiU que si pensa aprovar els pressupostos després de l'estiu "pot fer un ridícul espantós"

Sara González
1 min
El portaveu del PSC, Jaume Collboni, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha advertit el Govern que el dimarts d'aquesta setmana és l'últim dia per presentar els pressupostos si es volen tenir aprovats abans de l'estiu. "Si CiU pensa aprovar els pressupostos després de l'estiu pot fer un ridícul espantós", ha etzibat. I és que, a parer del PSC, el fet que els comptes no hagin estat presentats ja demostra que el Govern està en un estat "agònic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha lamentat que mentrestant s'estiguin aplicant prorrogats els pressupostos que CiU va aprovar amb el PP pel 2012 i que impliquen una retallada de 4.000 milions d'euros, malgrat que amb la relaxació de l'objectiu de dèficit aquesta retallada és menor. Davant una situació en què consideren que Artur Mas "ni governa ni legisla", el PSC ha registrat al Parlament una proposta de resolució per canviar l'orientació de les polítiques econòmiques.

La proposta del PSOE, al Parlament

La proposta en si recull el pla econòmic que abandera Alfredo Pérez Rubalcaba i que presentaràel PSOE en tots els parlaments autonòmics. "El que estan fent els governs de dretes no funciona. S'ha d'articular una alternativa", ha defensat la secretària econòmica de l'executiva del PSC, Rocio Martínez-Sampere. El pla aposta per una reforma fiscal "en profunditat", un canvi de polítiques del Banc Central Europeu i un canvi en el calendari per reduir el dèficit, a més del combat contra l'atur i la pobresa i la millora de la competitivitat de l'economia.

stats