Política 22/03/2015

Collboni: "Em presento per guanyar, no per pactar"

L'alcaldable del PSC per Barcelona diu a Catalunya Ràdio que és més partidari de forjar acords al voltant de projectes que no de plantejar-se coalicions de govern. Nega cap relació del 24-M amb les plebiscitàries del 27-S

Ara
2 min
Jaume Collboni: “Barcelona ha  de ser cocapital 
 De l’Estat”

BarcelonaL'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que no es planteja pactes postelectorals de govern sinó que es presenta per "guanyar" les eleccions i buscar acords al voltant de projectes concrets. "Em presento per guanyar, no per pactar", ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio, i ha desafiat així els sondejos que pronostiquen una nova patacada dels socialistes. Collboni ha negat que les eleccions municipals es puguin plantejar com una primera volta de les eleccions referendàries del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si la gent que va votar Hereu el 2011 [el pitjor resultat del PSC en unes municipals a Barcelona] vota Collboni, guanyo", ha argumentat l'alcaldable socialista de Barcelona, que ha criticat que ICV "amagui les sigles" per esquivar el seu paper en els governs de Barcelona en el que ha definit com una "història d'èxit". "No sé per què volen posar el comptador a zero després d'una història d'èxit", ha etzibat.

Per a Collboni, el repte més important que té Barcelona és la recuperació de la crisi econòmica i el combat contra les desigualtats entre els barris de la ciutat. "La fractura és territorial però també de classe social, i ara tenim una classe mitjana empobrida i precaritzada", ha assegurat. "Si volem sortir de la crisi econòmica sense dependre del monocultiu del turisme, dels especuladors; si volem que la nostra gent treballi a la ciutat, si volem recuperar els barris, l'alcalde de Barcelona ha de ser el primer a tenir-ho clar i liderar-ho, i jo ho faré".

Collboni ha criticat l'actual alcalde, Xavier Trias, per haver invertit en els barris "que menys ho necessitaven" i ha dit que gràcies al fet que ell ha pogut "influir en els pressupostos" s'han aconseguit inversions per als barris "oblidats per Trias", la renda infantil garantida, un pla d'escoles bressol, la rebaixa del transport i el desencallament del projecte per cobrir la ronda de Dalt.

stats