Política 18/03/2016

En Comú Podem revalidaria la victòria en unes noves eleccions espanyoles, segons el CEO

La confluència mantindria els 12 diputats i ERC aspiraria a disputar-li el lloc amb 11, dos més que ara, en detriment de Democràcia i Llibertat. A les eleccions al Parlament, Junts pel Sí perdria ara entre 4 i 6 diputats respecte als 62 actuals, en benefici de la CUP i Catalunya Sí que es Pot. Els independentistes podrien perdre la majoria al Parlament

Marc Colomer
1 min
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez durant el debat d'investidura d'aquest segon al Congrés

BarcelonaLa confluència que el 20-D va encapçalar Xavier Domènech, En Comú Podem, revalidaria la victòria a Catalunya amb 12 diputats si persistís el bloqueig a la investidura i es repetissin els comicis, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. Això sí, l'enquesta indica que ERC li trepitjaria els talons i podria aspirar ara als 11 diputats al Congrés, dos més que els actuals, en detriment de Democràcia i Llibertat, que en perdria entre un i dos i cauria al cinquè lloc, només per sobre del PP. C's podria arrabassar el tercer lloc al PSC, amb qui empataria a 7 escons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les eleccions catalanes, el baròmetre del CEO pronostica una nova victòria de JxSí, per bé que pel camí es deixaria entre 4 i 6 diputats respecte dels 62 actuals, mentre que la CUP podria aspirar a l'onzè diputat. La suma de JxSí i la CUP podria perdre la majoria en la banda baixa de la forquilla estimada. CSQP, en canvi, més que duplicaria els resultats i disputaria el segon lloc a C's amb entre 21 i 23 escons –els d'Albert Rivera es quedarien amb 22 o 23 respecte dels 25 actuals.

Empat en un referèndum i més indecisos

Davant la pregunta 'Vol que Catalunya sigui un estat independent?', es produeix un empat tècnic entre el 'no' (45,5%) i el 'sí' (45,3%). Això indica un retrocés tant del 'sí' com del 'no' en benefici dels indecisos, que es dupliquen. La majoria de nous indecisos, però, provenen dels que en el baròmetre del novembre del 2015 van respondre en contra de la independència.

stats