CONSELL EXECUTIU
Política 30/09/2014

El Govern retira de forma "temporal" i "cautelar" la campanya institucional pel 9-N

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, defensa que "ahir no es va acabar res" i que el procés "continua"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern ha defensat aquest dimarts, després de conèixer la suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional (TC), que "ahir no va acabar res" i que el procés sobiranista "continua". El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ho ha explicat en la roda de premsa posterior al consell executiu, i també ha avançat que el Govern es personarà davant del TC per tal de sol·licitar l'aixecament de la suspensió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les decisions concretes que ha pres el Govern, segons ha explicat Homs, és la retirada "temporal" i "cautelar" de la campanya institucional del 9-N que es va posar en marxa dissabte. El conseller de la Presidència ha indicat que no es pot posar "contra les cordes" personal de la Generalitat o bé treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després que el TC reclamés explícitament suspendre la campanya.

"El decret està suspès, no anul·lat, i hem de poder actuar en conseqüència en aquest context", ha apuntat Homs. "No volem que descansi sobre els funcionaris les conseqüències de tot plegat", ha indicat el conseller. "Suposo que aquesta campanya es difondrà a través de la xarxa", ha apuntat. El titular de Presidència ha indicat que la retirada de la campanya no és un "pas enrere" perquè el Govern té la "determinació" de seguir endavant.

El futur del procés

Preguntat sobre les manifestacions que hi ha convocades aquesta tarda als ajuntaments, Homs ha indicat que el procés requereix ara de "mobilització" i "unitat política".

stats