Política 21/07/2014

Els partits del 9-N porten la llei de consultes al consell de garanties estatutàries

El PSC, que ha avalat la llei, també té previst de fer-ho, però al marge de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. El PP en demanarà també l'opinió pel que fa a la pregunta del 9-N

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEls partits del catalanisme sobiranista, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, han registrat aquesta tarda la petició de dictamen del consell de garanties estatutàries sobre la Llei de consultes populars no referendàries. Els quatre grups volen blindar-ne així la constitucionalitat per avançar-se a eventuals recursos que ja ha anunciat el PP. En concret, han demanat dictamen de cinc articles que podrien ser controvertits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP demanen que el consell avaluï els articles 1 (objecte i àmbit d'aplicació de la llei), 5 (persones legitimades), 16 (definició i composició de les comissions de seguiment), 19 (composició i definició de les meses de consultes) i 41 (àmbit subjectiu dels processos de participació). L'article 5 és el que estableix qui pot votar en una consulta, incloent els catalans que viuen a l'estranger i que prèviament s'han d'inscriure en un registre.

La pregunta, a consulta

El PP també portarà la llei al consell de garanties, així com el PSC, que ho farà dimarts al matí. Entre d'altres coses, els populars demanaran que el consell es pronunciï sobre la pregunta del 9-N, malgrat que la llei, que s'aprovarà a finals de setembre, no s'hi refereix en cap moment.

stats