Creen una comissió d'actes de suport als presos en vaga de fam per començar dejunis les pròximes hores

Diputats de JxCat secunden la iniciativa i no ingeriran aliments el 6-D a l'espera de si ERC, CUP i comuns s'hi afegeixen

La plataforma Prou Ostatges –vinculada a l'ANC– ha constituït la comissió de coordinació d'actes de suport als presos en vaga de fam, tal com ha pogut saber l'ACN. L'òrgan es formalitza aquest dimarts, i en les pròximes hores s'iniciarà una cadena de dejunis públics i col·lectius en solidaritat amb els quatre exconsellers empresonats a Lledoners en vaga de fam: Jordi Sànchez i Jordi Turull (ja fa quatre dies) i Josep Rull i Quim Forn (un dia).

JxCat ja ha secundat la iniciativa, a l'espera de si ERC, CUP i comuns s'hi afegeixen. L'espai que centralitzarà els dejunis és el dipòsit del Rei Martí (al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona). Una de les propostes damunt la taula de la comissió de suport és que els diputats que ho vulguin facin un dejuni de 24 hores el 6 de desembre, en protesta per la Constitució espanyola.

La diputada de JxCat Anna Geli s'encarrega de coordinar els dejunis del grup parlamentari. També s'ha estudiat la possibilitat que el dejuni del 6 de desembre es faci al Parlament, tot i que s'estan estudiant altres alternatives.

Més continguts de