Política 20/03/2017

C's planteja a PP i PSC portar conjuntament els pressupostos al Tribunal Constitucional

Els socialistes descarten fer-ho junts i deixen clar que si acaben presentant un recurs a l'alt tribunal ho faran només amb els diputats del PSOE, perquè ja tenen "suficients diputats"

Ara
1 min
Carlos Carrizosa, membre del comitè executiu de Ciutadans, valora els resultats del 26-J

BarcelonaEl portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha plantejat a PSC i PP la possibilitat de presentar tots tres junts un recurs al Tribunal Constitucional per tal de frenar els pressupostos. En declaracions recollides per l'agència Efe, Carrizosa ha advertit que C's no es quedarà amb els braços plegats si el Parlament valida uns comptes que incloguin una al·lusió al referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

C's no té capacitat per si sol per recórrer els comptes al Constitucional. Es necessita un mínim de 50 diputats o 50 senadors. Al Congrés, el partit taronja té 32 membres, i al Senat només en té 3. Per tant, si vol participar al recurs necessita que un mínim de 18 diputats o 47 senadors d'altres partits se li sumin.

C's preveu "parlar amb el PP i el PSC per plantejar conjuntament un recurs d'inconstitucionalitat" si finalment s'aproven els comptes amb la disposició addicional 31 que inclou el referèndum. El PSC, però, ja ha respost a aquesta mà estesa i el secretari d'organització del partit, Salvador Illa, ha dit en roda de premsa que preveuen presentar el recurs a través del PSOE, ja que amb els seus diputats "ja en tenen prou".

stats